طرز تهیه استیک مدیوم در فر

طرز تهیه استیک مدیوم در فر
استیک، از اون غذاهاییه که ساده به نظر میرسه ولی وقتی دقیق و با حوصله درست بشه، یه تجربهی خوشطعم و لذتبخشه
در این دستور، بدون نیاز به گریل یا باربیکیو، با فر خونگی یه استیک آبدار و خوشپخت با درجهی مدیوم درست میکنی نه خام، نه خشک. درست همونجایی که طعم و لطافت گوشت به اوج میرسه
مواد لازم (برای ۲ نفر)
فیله یا راستهی گوساله: ۲ عدد (هرکدوم حدود ۲۵۰ گرم، ضخامت ۲.۵ تا ۳ سانتیمتر)
نمک دریایی: به مقدار لازم
فلفل سیاه تازه آسیابشده: به مقدار لازم
روغن زیتون یا کره: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه، لهشده
رزماری تازه (اختیاری ولی عالی) ۲ شاخه
کره اضافی برای پایان پخت: حدود ۳۰ گرم
دمای فر و زمان پخت
دمای فر: ۲۰۰ درجهی سانتیگراد (گرمشده از قبل)
مدت پخت در فر: 8 تا 10 دقیقه (بسته به ضخامت استیک)
طرز تهیه
آمادهسازی گوشت
استیکها رو حداقل ۳۰ دقیقه قبل از پخت از یخچال بیرون بیار تا به دمای محیط برسن
با دستمال خشک، رطوبت سطح گوشت رو کاملاً بگیر
دو طرف گوشت رو با مقدار کافی نمک و فلفل طعمدار کن. (به ادویههای زیاد نیازی نیست؛ استیک طعم خودش رو داره.)
پخت در فر
استیکها رو به سینی فر منتقل کن داخل فر از پیش گرمشده بذار
به مدت ۶ تا ۸ دقیقه بپز — بسته به ضخامت گوشت و اینکه چقدر مدیوم بخوای
برای مدیوم کلاسیک: مرکز استیک باید صورتی باشه ولی خونآلود نباشه
استراحت دادن
استیکها رو از فر دربیار و ۵ تا ۷ دقیقه استراحت بده
این کار باعث میشه آب گوشت داخلش بمونه و موقع برش بیرون نریزه
نکات مهم
از چاقوی تیز برای برش استفاده کن و حتماً در خلاف جهت تارهای گوشت برش بزن
برای تست میزان پخت میتونی از دماسنج گوشت استفاده کنی
دمای داخلی برای مدیوم: حدود ۶۰ تا ۶۳ درجهی سانتیگراد
اگر دوست داری سطحش کمی برشتهتر باشه، آخر کار میتونی ۱ دقیقه گریل بالا رو روشن کنی