طرز تهیه کوفتهی تنوری در فر

کوفتهی تنوری در فر
کوفته، از اون غذاهاییه که همیشه باهاش خاطره داریم
حالا اگه نخوای توی روغن زیاد سرخش کنی و دنبال یه روش سالمتر باشی، این مدل فرپز، بهترین گزینهست
با یه برنج ساده، یا حتی یه سینی سبزیجات تنوری کنارِ این کوفتهها، یه وعدهی کامل، خوشعطر و بدون دردسر خواهی داشت
مواد لازم (برای حدود ۱۲ عدد کوفته متوسط)
گوشت چرخکرده (مخلوط گوسفند و گوساله) ۴۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط، رندهشده و آبگرفته
سیر: ۲ حبه، رندهشده یا لهشده
تخممرغ: ۱ عدد
آرد نخودچی یا پودر سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری
دارچین (دلخواه): نوک قاشق
جعفری یا گشنیز تازه خردشده (اختیاری): ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا کره، برای چرب کردن قالب
دمای فر و زمان پخت
دمای فر: ۱۸۰ درجهی سانتیگراد (از قبل گرمشده)
زمان پخت: ۲۵ تا ۳۰ دقیقه، بسته به اندازه کوفتهها
(گریل در ۵ دقیقهی آخر برای رنگ طلایی)
طرز تهیه
آمادهسازی مواد
فر رو روی ۱۸۰ درجه تنظیم کن و بذار خوب گرم بشه
توی یه کاسهی بزرگ، گوشت، پیاز رندهشده و آبگرفته، سیر، تخممرغ، آرد نخودچی، نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و سبزی معطر رو بریز
همهی مواد رو با دست تمیز یا دستکشپوشیده خوب ورز بده — حدود ۵ دقیقه، تا چسبناک و منسجم بشه
شکل دادن به کوفتهها
از مواد گلولههایی به اندازهی گردو یا کمی بزرگتر بردار و با کف دست گرد کن
سینی فر یا ظرف پیرکس رو خیلی کم با روغن چرب کن یا کف آن کاغذ روغنی بنداز
کوفتهها رو با کمی فاصله توی سینی بچین
پخت در فر
سینی رو بذار طبقه وسط فر
حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپز تا کوفتهها پخته و قهوهای بشن
اگه دوست داری روی کوفتهها برشتهتر و رنگگرفته باشه، ۵ دقیقهی آخر گریل بالا رو روشن کن
سرو کردن
میتونی کوفتهها رو با یه سس گوجه خونگی، ماست و سبزی، یا کنار پلو یا کینوا سرو کنی
برای سرو مجلسی، روش کمی جعفری تازه یا دانهی کنجد بپاش
نکات
اگه دیدی مواد خیلی شله، میتونی کمی پودر سوخاری بیشتر اضافه کنی
اگه سس گوجه دوست داری، میتونی در اواخر پخت کمی سس غلیظ شده روی کوفتهها بریزی و بذاری ۵–۱۰ دقیقه دیگه تو فر بمونه
میخوای داخلش مغزدار باشه؟ میتونی وسط هر کوفته یه تکه کوچک آلو، زرشک، یا گردو بذاری