نوروز 1404 با آوای ماندگار هنرمندان ایرانی

نوروز در موسیقی ایران
موسیقی های آیینی نوروز ، طیف وسیعی از نغمات و ترانه ایی را شامل می شود که در روزهای این جشن باستانی سعی در بیان سرور نوروزی و یادآوری آیین های آن دارند. این طیف وسیع می تواند صرفا وابسته به آیین نوروزی باشد و به صورت انحصاری در آیین های این زمان اجرا شود و یا بخشی از موسیقی عمومی یک فرهنگ و یک جامعه باشد که علاوه بر همه حضور در مناسبت های جشن و سرور، در ایام نوروز هم به اجرا درآید . از نغمه هایی که در انحصار نوروز هستند می توان به ترانه هایی نوروزی و آیین های نوروز خوانی در سراسر ایران اشاره کرد. آیین نوروزخوانی در ایران عموما توسط رامشگران دوره گرد و در هفته ها و روزهایی مانده به تحویل سال نو اجرا می شده است. نوروز خوانان آمدن بهار و جشن نوروزی را در کوچه و گذر و میدان نوید می دادند و از شنوندگان انعام و لباس و خوارکی و مزد می گرفتند.
این موضوع از چنان اهمیت و جایگاه ویژه ای در بین مردم ایران برخوردار می باشد که هنرمندارن برجسته دوره معاصر نیز، آثاری به یادماندنی و شنیدنی با موضوع فرا رسیدن بهار و عید نوروز خلق کرده اند.
دانلود آهنگ آمد بهار جان ها از محسن چاووشی:
دانلود آهنگ نوروز با صدای همایون شجریان و سهراب پورناظری:
موسیقی محلی گیلان؛ نغمه ای از دل جنگل و باران
موسیقی محلی گیلان یکی از اصیلترین و دلنشینترین شاخههای موسیقی فولکلور ایران است که با ریتمهای ساده، اما عمیق، حس و حال زندگی مردم این خطه را بازتاب میدهد. این موسیقی، که ریشه در فرهنگ و سنتهای گیلکها دارد، اغلب با سازهایی مانند کمانچه، نی، دایره و للِهوا (نوعی نی چوپانی) نواخته میشود و ملودیهای آن متأثر از طبیعت سرسبز، بارانهای مداوم و زندگی روزمره مردمان گیلان است.
موسیقی محلی گیلان تنها یک هنر نیست، بلکه روایتی از تاریخ، عشق، کار و زندگی مردم گیلک است که نسل به نسل منتقل شده و همچنان طنینانداز قلبهاست.
ترانههای گیلانی، از عاشقانههای دلنشین گرفته تا ترانههای کار و آیینی، همواره بخشی از هویت فرهنگی این منطقه بودهاند. هنرمندانی چون احمد عاشورپور، ناصر مسعودی و فریدون پوررضا سهم بزرگی در حفظ و گسترش این موسیقی داشتهاند. والس نوروزی آقای عاشورپور نمونهای بی بدیل از این نغمه هاست که هنوز در دل مردم زنده و یادآور روزگار گذشته است.
جهت دانلود این ترانه روی لینک زیر کلیک کنید