طرز تهیه لازانیا خانگی در فر

لازانیا خانگی در فر
لازانیا از اون غذاهایییه که همیشه یه حس خوب داره. لایهبهلایه پر از طعم، پنیر، سس و عشق
درستکردنش ممکنه کمی زمان ببره، ولی نتیجهش؟ بینظیره. مخصوصاً وقتی از فر درمیاد و بوی سس و پنیر آدمو هوایی میکنه
این دستور یه لازانیای کلاسیک با گوشت چرخکردهست؛ راحت، خوشمزه و امتحانشده
مواد لازم (برای ۴ نفر)
برای لایههای لازانیا
ورقه لازانیا: حدود ۹ تا ۱۲ ورق (بسته به اندازه ظرف)
پنیر موزارلا رندهشده: ۲ پیمانه
پنیر پارمزان (اختیاری ولی عالی): نصف پیمانه
برای مایه گوشت
گوشت چرخکرده (مخلوط گوساله و گوسفند): ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط، ریز خرد شده
سیر: ۲ حبه، لهشده
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی رندهشده یا پورهشده: ۱ پیمانه
نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
ادویه: زردچوبه، پاپریکا، کمی آویشن خشک
روغن مایع یا زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
برای سس سفید (سس بشامل)
کره: ۲۵ گرم
آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری
شیر: ۲ پیمانه
نمک و فلفل سفید یا جوز هندی: کمی، برای طعم
دمای فر و زمان پخت
دمای فر: ۱۸۰ درجهی سانتیگراد
زمان پخت: ۳۰ تا ۴۰ دقیقه
(در ۵ دقیقهی پایانی، گریل بالا برای طلاییشدن پنیر)
طرز تهیه
آمادهسازی مایه گوشت
پیاز رو توی کمی روغن تفت بده تا سبک بشه، بعد سیر رو اضافه کن
گوشت چرخکرده رو بریز و خوب تفت بده تا رنگش عوض شه و آبش کشیده شه
ادویهها، رب و گوجه پورهشده رو اضافه کن، کمی آب بریز تا مایهات غلیظ و خوشعطر بشه
بذار حدود ۱۵–۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزه تا سس جا بیفته
درستکردن سس سفید
توی قابلمه کوچیکی، کره رو آب کن
آرد رو اضافه کن و حدود ۱ دقیقه تفت بده تا خامی آرد گرفته شه
کمکم شیر رو اضافه کن و هم بزن تا گلوله نشه
با نمک و فلفل یا جوز هندی طعمدارش کن و بذار تا کمی غلیظ شه، مثل فرنی روان
پخت ورق لازانیا (اگه از نوع پیشپز نیست)
ورقههای لازانیا رو ۵ تا ۷ دقیقه توی آب جوش و کمی نمک بپز و آبکش کن
چیدن لایهها
کف ظرف پیرکس یا مخصوص فر، یه کم از سس سفید بریز
یه لایه ورق لازانیا بچین
بعد یه لایه مایه گوشت، روش یه کم سس سفید، بعد پنیر
دوباره ورق لازانیا، و همینطور تا آخر
لایهی آخر حتماً سس سفید و پنیر موزارلا (و اگه خواستی پارمزان) باشه تا سطحش طلایی و کشدار بشه
پخت در فر
ظرف رو بذار توی فر از قبل گرمشده روی ۱۸۰ درجه
بذار حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزه تا کاملاً داغ و پنیر روش طلایی بشه
آخر کار اگه خواستی روی پنیر بیشتر برشته بشه، ۳–۵ دقیقه گریل رو روشن کن
استراحت بعد پخت
لازانیا رو حدود ۱۰ دقیقه بیرون از فر استراحت بده تا خودش رو بگیره و برشها تمیز دربیاد
نکات
اگه وقت نداری سس سفید درست کنی، از خامهی صبحانه یا ترکیب شیر و پنیر هم میتونی استفاده کنی
برای تنوع، میتونی توی مایه گوشت، قارچ یا فلفل دلمهای هم بریزی